Trekëndëshi i Bermudës, Ja shkaku pse zhduken avionët dhe anijet

bermuda-triangle
 
Shkencëtarët duhet të zgjidhin misterin e Trekëndëshit të Bermudës, vendi mistik rreth 500 km katrorë, që ndodhet në oqeanin Atlantik, i famshëm për zhdukjen e qindra avionëve dhe anijeve.
 
Faji duket se është i reve gjashtëkëndore që krijojnë ‘bomba ajri’ me shpejtësi deri ne 270km/orë, të afta të marrin me vete çdo gjë.
 
Shkencëtari Steve Miller, meteorolog i Colorado University, është marrë shumë me studimin për formacionet e veçanta të këtyre reve, në zonën e Bermudës dhe është i bindur që faji i misterit të Trekëndëshit janë pikërisht ato.
 
Miller ka analizuar formacionet e erërave të kësaj zone duke përdorur radar satelitor.
Shkruar Nga
More from Revista User

Mit apo e vërtetë: A është e saktë që viti i shtatë i martesës është në krizë?

Me siguri të gjithë keni dëgjuar për mitin që viti i shtatë...
Read More