‘The Guardian’: Ngacmime seksuale dhe përdhunime edhe në OKB

 
 Historia e ngacmimeve seksuale dhe përdhunimeve nuk përfundon me akuzat e aktoreve në botën e filmit.
 
“The Guardian” publikoi një artikull ku theksohej se, në Organizatën e Kombeve të Bashkuara ka lulëzuar fenomeni i ngacmimeve seksuale, por paralelisht me të ka ekzistuar edhe fenomeni i heshtjes për këto ngacmime.
 

Nga punonjësit e intervistuar, 15 thanë se kishin përjetuar ngacmime seksuale ose sulme gjatë pesë viteve të fundit.

Veprat e pretenduara shkonin nga ngacmimi verbal në përdhunim.

Sipas artikullit, viktimat ishin të rrethuara nga një sistem ku askush nuk dëgjonte.

Gratë që folën për “The Guardian” treguan se nuk ngrinin dot zërin për shqetësimet e tyre, pasi kërcënoheshin me largim nga puna.

Një nga gratë, e cila pohon se është përdhunuar nga një anëtar i lartë i stafit të OKB-së tha: “Nuk ka mundësi të tjera për të marrë drejtësi, kam humbur edhe punën time”.

Ajo tha se përkundër dëshmive mjekësore dhe të dëshmitarëve, një hetim i brendshëm nga OKB-ja gjeti prova të pamjaftueshme për të mbështetur pretendimet e saj.

Shkruar Nga
More from admin

Horoskopi i ditës, 29 nëntor

Dashi Do t’iu duhet të zgjidhni konflikte të mundshme të brendshme, duke...
Read More