Narvalat unikornët e vdekjes

Narvalët janë për shkencëtarët disa nga krijesat me interesante për t’u studiuar, pasi janë kafsha reale më e afërt me unikornin e përrallave. Por pamjet me dron e studimit të delfinëve me bri sugjerojnë se narvalat e përdorin bririn e tyre, i cili në fakt është një zgjatim dhëmbi, për të goditur dhe shokuar gjahun e tyre, para se ta hanë.

Narvala 1

Picture 1 of 4

Gjithashtu, përkundër besimit të përgjithshëm, vetëm narvalët meshkuj kanë bri dhe banuesit e ujërave arktike kërkojnë të jenë sa më larg aktivitetit njerëzor.

“Ata e përdorin bririn e tyre për të goditur peshqit. Më parë briri i tyre ka qenë objekt misteresh të shumta pasi është kaq unik,” tha Brandon Laforest, specialist i specieve aktike në WWF-Canada.

Shkruar Nga
More from Revista User

Ky ushtrim do të ngre vithet tuaja më mirë se cilido kirurg

Vithet e tendosura, të ngritura, të rrumbullakëta janë ëndërr e çdo femre....
Read More