Ministri grek: Do fitojmë në negociatat me Shqipërinë

Marrëveshja me detin, flet ministri grek i mjedisit, presim zgjidhjen e kufirit detar me Greqinë, debatet me Shqipërinë po përparojnë pozitivisht, jemi në negociata të vazhdueshme me Shqipërinë. Kemi bërë zbulime të mëdha tëe hidrokarbureve,

Bisedimet me Shqipërinë mbi një marrëveshje ekskluzive të Zonës Ekonomike në Detin Jon po përparojnë pozitivisht, tha Ministri i Mjedisit dhe Energjisë George Stathakis të premten në një intervistë për Radion FM 24/7, duke iu përgjigjur një pyetjeje për eksplorimin e hidrokarbureve në zonë.

Ministri tha se Greqia po “hyn në vallen e eksplorimit” të hulumtimeve të hidrokarbureve në një sektor ku zbulimet e mëdha në det janë bërë në Qipro, Izrael dhe Egjipt dhe e vetmja çështje e pazgjidhur është një bllok në kufijtë me Shqipërinë, e cila është duke u negociuar.

Ai parashikon se Greqia do të dalë “me sukses” nga këto negociata, pasi në zonën në fjalë janë zbuluar rezerva të mëdha nafte.

Për çështje të tjera, Stathakis përsëriti se një projektligj për shitjen e shkëputur të njësive të linjitit të Korporatës Energjetike Publike në Megalopoli dhe Florina do të paraqitet në Parlament deri në fund të marsit. Deri më tani, sipas një prove të tregut nga Komisioni Evropian, tha ai, 15 biznese kanë shprehur interes.

Shkruar Nga
More from admin

Stili i Roberto Bolano Avalos

Stili i Bolano-s dhe brendia e veprës së tij qëndrojnë në këtë...
Read More