MAPO LETRARE/ 10 librat më të mirë të vitit 2018

Anketës së MapoLetrare për të përzgjedhur 10 librat më të mirë shqip që janë botuar përgjatë këtij viti, i janë bashkangjitur personazhe të tjerë të botës së librit. Qëllimi i kësaj ankete është nxjerrja në pah e botimeve dhe autorëve shqiptar, duke hapur diskutime mbi atë çfarë këto botime sollën në mendimin dhe letrat shqipe. Javën e fundit të dhjetorit, ne do të bëjmë publik Librin e Vitit. 

Behar Gjoka, studiues, shkrimtar

 1. Hekuri dhe Çeliku, Mitrush Kuteli
 2. Ëndërr e vrarë (Përmbledhje poetike), Rinush Idrizi
 3. Djalli Komik, Zija Çela
 4. Pëllumbat i vrasin natën, Virion Graçi
 5. Ti, Syri im i dëborës (Poezi), Adriatike Lami
 6. Ditët e lakuriqëve të natës, Namik Dokle
 7. Dashuritë e virgjëreshës Madalenë, Ridvan Dibra
 8. Merimanga e lirisë (Përmbledhje poetike), Marigonë Kelmendi
 9. Normalët (Novelë), Erjus Mezini
 10. Rrënimi, (roman) Leonard Veizi

Loer Kume, shkrimtar

 1. Hekuri dhe Çeliku, Mitrush Kuteli
 2. I keqi i vetes, Gazmend Kapllani
 3. Gjithçka rreth asgjësë, Flogerta Krypi
 4. Po shkruej për vedi e për Shkodrën, Simon Rrota
 5. Dashuritë e virgjëreshës Madalenë, Ridvan Dibra
 6. Pëllumbat i vrasin natën, Virion Graçi
 7. Ajo e errëta, Enkelejd Lamaj
 8. Gurët e vetmisë, Tom Kuka
 9. Tutori, Mimoza Ahmeti
 10. Vrasje në kryeministri, Diana Culi

Albert Gjoka, gazetar 

 1. Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
 2. Hakmarrja e Kazanovës, Mira Meksi
 3. Antipoezi, Gazmend Krasniqi
 4. I keqi i vetes, Gazmend Kapllani
 5. Hekuri dhe Çeliku, Mitrush Kuteli
 6. Gurët e vetmisë, Tom Kuka
 7. Dashuritë e virgjëreshës Madalenë, Ridvan Dibra
 8. Më kujtohet 2, Ylli Demneri
 9. Njerëzit vdesin të premten, Artan Fuga
 10. Kërcim në bosh, Timo Flloko

Arlinda Dudaj, botuese

 1. Vrasje në kryeministri, Diana Culi
 2. Sonatë për gruan e një tjetri, Henrik S. G
 3. Piramida e shpirtrave, Virgjil Muçi
 4. Gurët e vetmisë, Tom Kuka
 5. Ajo e errëta, Enkelejd Lamaj
 6. Kusuret e zotit Shyti, Ardian Vehbiu
 7. Netët e Parisit, Stavri Pone
 8. Ajlen, Esmeralda Petrela
 9. Darka e fundit, Anita Varosi
 10. Miqësia, Evis Cerga

Dorian Koçi, historian

 1. “Piramida e shpirtrave”, Virgjil Muçi
 2. “ Ditët e lakuriqëve të natës” Namik Dokle
 3. “Gurët e vetmisë”, Tom Kuka
 4. “Rrënimi”, Leonard Veizi
 5. “Kur sunduesit grinden”, Ismail Kadare
 6. “I keqi i vetes”, Gazment Kapllani
 7. “Prishtina”, Mehmet Kraja
 8. “Pusi”, Kim Mehmeti
 9. “Ciklopi”, Barjan Sukaj
 10. “Hekuri dhe Çeliku”, Mitrush Kuteli

Diana Kastrati, përkthyese

 1. Roja i Dritës (poezi), Flutura Açka
 2. Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
 3. Vrasje në kryeministri, Diana Çuli
 4. Vila me tre porta, Vera Bekteshi
 5. Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
 6. Tutori, Mimoza Ahmeti
 7. Përkthyesi, Maks Velo
 8. Hakmarrja e Kazanovës, Mira Meksi
 9. Ciklopi, Brajan Sukaj
 10. Kërcim në bosh, Timo Flloko

Virion Graçi, shkrimtar

 1. Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
 2. Fabula Rasa, Agron Tufa
 3. Prishtina, Mehmet Kraja
 4. Pëllumbat i vrasin natën, Virion Graçi
 5. Vila me tre porta, Vera Bekteshi
 6. Gurët e vetmisë, Tom Kuka
 7. Secili çmendet sipas mënyrës së vet, Stefan Capaliku
 8. Dashuritë e virgjëreshës Madalenë, Ridvan Dibra
 9. Djalli komik, Zija Çela
 10. Rojtari i Dritës (poezi), Flutura Açka

Ema Andrea, aktore

 1. Gurët e vetmisë, Tom Kuka
 2. Rojtari i Dritës, (poezi) Flutura Açka
 3. Kur sunduesit grinden, Ismail Kadare
 4. Jetë paralele, Maks Velo
 5. Vrasje në kryeministri, Diana Culi
 6. Hakmarrja e Kazanovës, Mira Meksi
 7. Tutori, Mimoza Ahmeti
 8. Hekuri dhe Çeliku, Mitrush Kuteli
 9. Vila me tri porta, Vera Bekteshi
 10. Sonatë për gruan e një tjetri, Henrik S. G
Shkruar Nga
More from Enton Palushi

Margaret Atwood: Mjeshtre e trillimit, për sagën e fajeve dhe përgjegjësive

Vrasësi i Verbër, nga Margaret Atwood, përkthyer nga Agim Doksani. Ky roman...
Read More