Al Pacino, “The Godfather” i kinemasë amerikane dhe botërore

al-pacino-the-godfather

Al Pacino, një nga aktorët më të mëdhenj të historisë së filimit, me emrin e vërtetë Alfred James Pacino, lindi më 25 prill 1940 në New York City, New York, ShBA, biri i Salvatore dhe Rose Pacino, me origjinë italiane nga Korleone e Siçilisë.

Kalon një femijëri të varfër, në shkollë është i dalluar si përsëritës, me përjashtim të literaturës angleze.

Nga fundi i viteve 60-të studion teatër me Lee Strasberg i cili dallon në të prirje të jashtëzakonshme për recitim dhe dëshirë të flaktë për t’u larguar nga jeta e varfër e fëmijërisë.

al-pacino-18

1000509261001_2134635207001_Al-Pacino-Enduring-Success

Me filmin Me Natalie shënon fillimin e karrierës së tij, e ndjek pas dy vitesh The Panic in Needle Park në të cilin merret parasysh edhe nga regjisori Francis Ford Coppola. Ky i fundit shënon thelbin e famës së tij në vitin 1972 me filmin The Godfather në të cilin interpreton rolin e Michael Corleone.

cbce22d3d136f70c0c1c04b1acb6dcfc_large

Al-Pacino-Scarface

Në vitin 1993 shpërblehet me Oscar si aktori më i mirë protagonist me filmin Scent of a Woman, në të cilin interpreton një kolonel të verbër. Ai është nominuar 8 herë për çmimin OSCAR, e ka fituar 1 herë, nominuar 15 herë për çmimin Golden Globe, e ka fituar 4 herë, nominuar 5 herë për çmimin BAFTA, e ka fituar 2 herë dhe shumë nominime e vlerësime të tjera.

hqdefault

al-pacino-classical_158911-1920x1200

Megjithëse nuk u martua kurrë, Al Pacino ka tre fëmijë, Julie Marie, lindur në 1989, vajza e aktores Jan Tarrant, binjakët, djali Anton James dhe vajza Olivia Rose, lindur më 25 Janar 2001, me aktoren Beverly D’Angelo, me të cilën ishte e lidhur nga viti 1996 deri në vitin 2003.

li-pacino-carmensgroup

Pacino-splash-2

80050ccb9cfe76a6730d4a57809d238e

Është aktor, regjisor dhe producent filmi në ShBA.
Filmography:
· Me, Natalie (1969)
· The Panic in Needle Park (1971)
· The Godfather (1972)
· Serpico (1973)
· Scarecrow (1973 film)
· The Godfather Part II (1974)
· Dog Day Afternoon (1975)
· Bobby Deerfield (1977)
· …And Justice for All (1979)
· Cruising (1980)
· Author! Author! (1982)
· Scarface (1983)
· Revolution (1985)
· Sea of Love (1989)
· The Local Stigmatic (1990)
· Dick Tracy (1990)
· The Godfather Part III (1990)
· Frankie and Johnny (1991)
· Glengarry Glen Ross (1992)
· Scent of a Woman (1992)
· Carlito’s Way (1993)
· Two Bits (1995)
· Heat (1995)
· City Hall (1996)
· Looking for Richard (1996)
· Donnie Brasco (1997)
· The Devil’s Advocate (1997)
· The Insider (1999)
· Any Given Sunday (1999)
· Chinese Coffee (2000)
· Insomnia (2002)
· Simone (2002)
· People I Knoë (2002)
· The Recruit (2003)
· Gigli (2003)
· Angels in America (2003)
· The Merchant of Venice (2004)
· Two for the Money (2005)
· 88 Minutes (2007)
· Ocean’s Thirteen (2007)
· Righteous Kill (2008)
· You Don’t Know Jack (2010)
· The Son of No One (2011)
· Wilde Salomé (2011)
· Jack and Jill (2011)
· Stand Up Guys (2012)
· Phil Spector (2013)
· Manglehorn (2014)
· The Humbling (2014)
· Danny Collins (2015)

Dod-Day-afternoon-al-pacino-movies-26464889-1600-900

attends the UK Premiere of "Danny Collins" on May 18, 2015 in London, England.

360_al_pacino0604

ab7721b83267316feb6338480f316461_large

Shkruar Nga
More from Redaksia

“Rama 2”, si ndryshon qeveria e re, Ruçi drejt kreut të Kuvendit

Tre ditë para mbajtjes së Asamblesë Kombëtare shtohet akthi në radhët e...
Read More

More Stories