Shqiptarët përdorin më shumë celularët, telefonat fiks kthehen në relike

Përdoruesit e telefonisë fikse kanë shënuar rënje vititn që po lëmë pas. Në Raporti i Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare thuhet se numri i pajtimtarëve të linjave të telefonisë fikse në fund të tremujorit të tretë 2017 ishte rreth 246 mijë, që përbën një rënie me 0.03% në krahasim me tremujorin e dytë të këtij viti dhe një rënie akoma më të madhe me 3.4% në krahasim me tremujorin e tretë të vitit 2016.

Përdorimi i telefonisë fikse në vendin tonë ka rënë ndjeshëm. Këtë e pasqyron dhe raporti i fundit i Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare, sipas të cilit një nga arsyet kryesore pse kërkohet telefonia fikse është përfitimi i internetit. Nuk e ndajnë celularin nga duart. E përdorin për foto, internet apo komunikim.

Kjo mënyrë komunikimi vazhdon edhe në shtëpi duke mënjanuar përdorimin e telefonisë fikse. Këtë e refleton edhe Edhe ata që kanë një telefon fiks e kanë pranuar me kushtin që të përfitojnë nga lidhja e internetit përmes tij. Autoriteti i komunikimeve elektronike dhe postare tregon se janë rritur pajtimarët që kanë akes në shërbime të integruara sic janë telefon-internet-televizor. Në fund të tre mujorit të dytë janë shënuar 288 mijë, 2.9 përqind më shumë në krahasim me tre mujorin e mëparshëm.

Shkruar Nga
More from Revista User

Vjedhin makinën në Belgjikë, ikin nga Austria, arrestohen në Gjermani

Tre shqiptarë të moshës 20-22 vjeç janë arrestuar nga policia gjermane, shkruan...
Read More