Porto Riko kërkon anulimin e kontratës për rimparimin e nënstacionit elektrik

Guvernatori i Porto Rikos, territorit amerikan që pësoi shkatërrime të mëdha nga një uragan një muaj më parë, ka bërë thirrje për anulim të menjëhershëm të një kontrate për rivendosjen e energjisë elektrike në ishull, ndërsa shtohen pikëpyetjet rreth kompanisë së vogël që iu dha kontrata.

Guvernatori Ricardo Rossello tha se bordi i kompanisë elektrike të ishullit duhet të shfuqizojë marrëveshjen prej 300 milion dollarësh me “Whitefish Energy Holdings”,një kompani riparimesh në shtetin Montana, edhe pse disa ditë më parë ai i doli në mbrojtje kontratës në fjalë. Territori ishull i dha kontratën kompanisë nga Montana pa një proces normal tenderimi publi,k çfarë do të mundësonte edhe kompani të tjera të bënin ofertat e tyre për punën që duhet kryer.

Guvernatori tha se kontrata me kompaninë nga Montana ka tërhequr vëmendjen pasi kritikë nga industria e energjisë elektrike, Kongresi dhe Agjencia Federale e Menaxhimit të Emergjencavengritën pyetje.

Shkruar Nga
More from Revista User

Krujë, eksploziv transformatorit të kabinës elektrike të gurores

Një sasi lënde plasëse është vendosur në transformatorin e kabinës elektrike që...
Read More