Papa: Duhet të dëgjojmë zërin e të varfërve

papa

Pjesmarrësit e forumit global shoqëror Fortune-Time të shtunën në Romë u surprizuan nga një pjesëmarrje e Papa Franceskut, i cili mori fjalën duke ndërgjegjësuar audiencën mbi sfidat globale shoqërore dhe rritjen e drejtësisë individuale. Pjesë e deklaratës së tij, ishte sa më poshtë:

Të dashur miq,

Jam i lumtur që marr pjesë në forumin tuaj dhe vlerësoj punën e bërë gjatë këtyre ditëve. Tema që ju kemi zgjedhur, Sfidat e Shekullit të 21-të: Nxitja e unitetit shoqëror, është me shumë vend dhe sinjalizon për nevojën urgjente të përfshirjes dhe zbatimit të modeleve të barazisë ekonomike. Përveç punës tuaj për ndryshimin e ideve dhe ndarjen e informacionit, e rëndëishme është uniteti shoqëror si në sensin abstrakt, ashtu dhe në idetë konkrete dhe veprimi për përmirësimin e çështjeve të rëndësishme të kohës tonë.

Bota e sotme shënohet nga trazira të mëdha. Pabarazia mes popujve vazhdon të rritet dhe shumë komunitete janë goditur nga lufta dhe varfëria, nga emigracioni dhe zhvendosjet e detyruara. Njerëzit duan të dëgjohet zëri, shqetësimet dhe frikat e tyre. Ata duan të kontribuojnë në shoqëri dhe të përfitojnë nga burimet e zhvillimet që i rezervohen vetëm disave. Kur në të njohim të ligën në mes nesh, mund të kërkojmë shërimin dhe pastrimin e shpirtit. Prezenca juaj këtu sot është shenjë e kësaj shprese, sepse tregon se ju pranoni problemin dhe nevojën për të vepruar me vendosmëri. Kjo është strategjia e ringjalljes dhe konvertimit personal; ndryshimi i zemrës që i jep prioritet shprehjeve më të thella të njerëzimit tonë të përbashkët, të kulturave, besimeve fetare dhe traditave.

Shkruar Nga
More from Revista User

Trump vë në lojë “teoritë e konspiracionit” të hakerave rusë

Presidenti i zgjedhur i SHBA, vazhdoi dje të përçmonte akuzat e sulmeve...
Read More