Në aeroplan ekzistojnë gjëra të fshehura të cilat patjetër mund t’jua shpëtojnë jetën – ja për cilat gjëra është fjala dhe ku gjenden

Një ndër tre persona të rritur ka ankth nga udhëtimi me aeroplan apo frikësohet, ka treguar një hulumtim i paradokohshëm.

1-1

Picture 1 of 3

Hulumtimi ka treguar që 73% e të anketuarve frikësohen për shkak të problemeve teknike gjatë fluturimit të aeroplanit, mirëpo ekzistojnë shumë shtesa siguruese për të cilat udhëtarët nuk janë fare të vetëdijshëm.

Derisa shumica e udhëtarëve ka dijeni për xhaketat për shpëtim dhe maskat me oksigjen, shumica fare nuk janë të vetëdijshëm për shtesat e tjera të fshehura të cilat u dedikohen sigurisë së tyre.

A e keni ditur që në çdo dritare të aeroplanit ekziston një vrimë e vogël e cila mund t’jua shpëtojë jetën? Të kesh vrimën kudo qoftë në aeroplan është gjë e keqe për shkak të dallimit të presionit në kabinë dhe jashtë.

Kjo vrimë ekziston në mënyrë që presioni të rregullohet dhe njihet me emrin “frymëmarrësja”. Ajo na ndihmon që të mos humbim ndjenjat kur ngrihemi në lartësinë mbi 10.000 metra.

Shkruar Nga
More from Revista User

Këngëtarja heq nga Instagrami miqtë dhe mamanë e saj!

Në ditët e para të këtij viti të ri këngëtarja e hitit...
Read More