Kryesore

Mundësi financimi dhe bursa për gati 20 profile studimi në UET

Bëni LIKE faqen zyrtare në Facebook
               Publikuar në : 09:47 - 24/09/18 |
mapo.al

Në kuadrin e ristrukturimit dhe zgjerimit, UET, u krijon mundësinë studentëve që aplikojnë për financim dhe bursa për 20 degë studimi, për degët, si: Filozofi, Histori, Arte Skenike, Arte Pamore, Arte Muzikore, Linguistikë, Gjuhë të huaja, Letërsi, Sociologji etj.


Dekada e dytë e gjen Universitetin Europian të Tiranës me dy fakultete të shtuara si edhe tre fakultetet ekzistuese të riorganizuara në strukturë dhe përmbajtje. Me degë të reja dhe mundësi të shumta zgjedhjeje, si dhe diploma profesionale të cilat janë risi për këtë vit akademik, UET vjen me mundësi të shumta për studim, jo vetëm për shumëllojshmërinë e profileve të studimit por edhe në çështjet e tarifave, pasi këto të fundit fillojnë që nga 625 Euro.


Tarifat e reduktuara ofrohen për një shumësi degësh, nga të pesta fakultetet, me qëllim promovimin e tyre. Universiteti Europian i Tiranës duke ofruar mundësinë e financimit të studimeve për të gjithë individët që dëshirojnë të vazhdojnë studimet e larta pranë këtij universiteti e bën këtë universitet të aksesueshëm për të gjitha shtresat sociale. Financimi në bashkëpunim me bankat e nivelit të dytë dhe do të përfshijë vetëm shlyerjen e tarifës së studimit në degën përkatëse duke e përcaktuar vetë studenti tarifën mujore që do të paguajë, si dhe kohën për atë që dëshiron të përfitojë këtë financim. Normat e interesit do të mbulohen 100% nga Universiteti Europian i Tiranës për secilin individ.


UET është përpjekur, gjatë gjithë 10 viteve të tij në tregun arsimor, të akomodojë çdo kërkesë nëpërmjet metodave të ndryshme menaxheriale. Por kjo gjë, jo gjithmonë ka qenë e mundur për këdo. “Falë mundësive që ne ofrojmë me financimin e studimeve, ne mund të akomodojmë 100% të kërkesave. Tashmë, kushdo e ka mundësinë të studiojë në UET, në kushte shumë të përshtatshme”, – deklaroi administratori i UET-it, Arbi Agalliu.


Financimi i studimeve është mundësia më e mirë që të gjithë të mund të përfitojnë një arsimim cilësor.
“Nuk ka nevojë të jesh i pasur për të përfituar një arsimim cilësor. E vërteta është se mjafton të jesh një familje normale shqiptare. Mënyra e shtrirjes, strukturimit, afati dhe sasia e këtij financimi studentor është e përballueshme për këdo. Ndërkohë, kush ndjek studimet, fiton avantazh në tregun e punës, fiton avantazh absolut për të patur një shpërblim më të mirë në të ardhmen”, përfundoi administratori i UET.

Gjithashtu, UET e kthyer tashmë në traditë, ofron një politikë të gjerë Bursash, ku mund të përfitojnë që nga maturantët ekselentë deri tek ata maturantë që kanë një talent.

Universitetit Europian i Tiranës, që nga themelimi i tij, e ka kthyer sistemin e bursave në një traditë shumë të rëndësishme. Ky sistem ka në vetvete në shumëllojshmëri përfituesish, nga të gjitha shtresat sociale, të gjitha profilet e jetës publike dhe vë theksin në promovimin e ekselencës. Qëllimi i këtyre bursave është pikërisht integrimi dhe dhënia e mundësive për studim të gjithë individëve. UET, për vitin akademik 2018-2019 do të japë në total 500 bursa për studentë të kategorive të ndryshme. Një numër i madh bursash, për të cilat buxheti kap një vlerë prej 750 mijë Euro.

Bursat janë të kategorive të ndryshme që UET ka ofruar ndër vite, të tilla si bursa të plota ekselence, gjysmëbursa, bursa talenti, bursa sociale, bursa lidershipi, bursa “Pashko”. Ndërkohë që Universiteti Europian i Tiranës bëhet universiteti i parë privat, i cili do të hapë të gjithë gamën e degëve të shkencave humane dhe sociale, edhe pse shpesh ato janë të vështira në treg për t’u financuar nga përdoruesit. Për këtë qëllim, ky kontingjent bursash i është dedikuar promovimit të këtyre degëve me anë të bursave apo gjysmëbursave në degë të tilla, si: filozofia, antropologjia, sociologjia, letërsia, gjuha, artet, historia, studimet religjioze etj., pra të gjitha degët sokratike.

Administratori i Universitetit Europian të Tiranës, Arbi Agalliu, është shprehur se politika e bursave të UET është një iniciative e madhe që UET ndërmerr në kuadrin e promovimit e të rinjve, të cilët janë të talentuar në fusha të ndryshme, ekselentë në studime ose në pamundësi ekonomike për të vijuar arsimimin e tyre. “Politika e bursave, na bën të ndihemi krenarë, që Universiteti Europian i Tiranës nuk e ka vëmendjen vetëm mbi aktivitetin akademik, por mundohet të marrë përsipër një përgjegjësi sociale, që e parë personalisht duket shumë pak, por e parë në pozicionin e institucionit është shumë, mjafton të përmendim buxhetin e parashikuar për këtë iniciativë që është përafërsisht 750 mijë Euro. Kjo është një shumë e madhe parash, e cila shkon me dëshirën më të madhe për të përkrahur më të talentuarit dhe për të bërë një hop cilësor drejt dijes. Duke i dhënë mundësi edhe atij që është në pamundësi financiare dhe për të përkrahur këdo që ka një talent të caktuar dhe ka një dëshirë për të bërë mirë në këtë shoqëri ku çdo ditë e më tepër ka nevojë për njerëz të cilët marrin përsipër përgjegjësi sociale”. Kusht bazë për përfitimin dhe ruajtjen e këtyre bursave është aktivizimi studentor, pjesëmarrja në debate, grupe kërkimore etj., ruajtja e një niveli të caktuar të mesatares sipas degës dhe sipas momentit të hyrjes në sistemin akademik, si dhe kontributi në shërbim të komunitetit të studentëve dhe të institucionit.


Etiketa: , ,

Pas