Lufta e Ftohtë II: Ushtria shqiptare në kufijtë e Rusisë

Përplasja e Rusisë me Perëndimin është bërë e qartë prej kohësh.

Pas incidenteve me avionë dhe luftanije që kalonin afër njëra-tjetrës, ndërhyrjes në Gjeorgji dhe asaj në Krime dhe përplasjes në Siri, ka filluar edhe dislokimi i forcave në zona kufitare mes NATO-s dhe Rusisë duke shpallur një lloj Lufte të Ftohtë të Dytë.

Shqipëria  është angazhuar në këtë përplasje si anëtare e NATO.

Tirana ka mbështetur të gjitha masat e BE dhe SHBA ndaj Moskës, ndërsa edhe pse të pakta në numër Forcat e Armatosura shqiptare janë dislokuar nën komandën e Kanadasë në Adavi, Letoni dhe kanë kryer stërvitje po aty, ndërsa janë pjesë e reagimit të shpejtë që aleanca ka krijuar kryesisht kundër lëvizjeve të Rusisë në kufijtë lindorë.

Fotot nga Stërvitja “Shigjeta e Argjentë” në Adavi, Letoni, marrë prej faqes zyrtare të ushtrisë Letoneze në Flickr.

*Publikuar në revistën Mapo

1 2 3 4 5 6

Nacionâlo bruòoto spçku komandieris ìenerâlleitnants Raimonds Graube, Albânijas bruòoto spçku komandieris ìenerâlmajors Jeronims Bazo un citas augstas amatpersonas apmeklç Âdaþu poligonâ notiekoðâs starptautiskâs mâcîbas “Sudraba Bulta 2016” 2016. gada 31.oktobrî  Foto: Normunds Meþiòð (Jaunsardzes un informâcijas centrs)
Nacionâlo bruòoto spçku komandieris ìenerâlleitnants Raimonds Graube, Albânijas bruòoto spçku komandieris ìenerâlmajors Jeronims Bazo un citas augstas amatpersonas apmeklç Âdaþu poligonâ notiekoðâs starptautiskâs mâcîbas “Sudraba Bulta 2016”
2016. gada 31.oktobrî
Foto: Normunds Meþiòð (Jaunsardzes un informâcijas centrs)

8 9 10 11 12 13 14

Shkruar Nga
More from revista mapo

Ja debatet e Ramës me FMN dhe biznesin e huaj

Kryeministri ka replikuar dje me përfaqësuesit e biznesit, të cilët janë ankuar...
Read More