Kujdes! Ja 5 gjërat që duhet t’i zëvendësoni shpesh në tualet

Tualeti është një nga vendet ku kalojmë shumë kohë çdo ditë dhe është e domosdoshme që ta mbajmë pastër për të mos vënë në rrezik shëndetin tonë.

Bakteret mund t’i marrim edhe nga furça e dhëmbëve, peshqiri apo nga kabina e dushit. Ja 5 gjërat që duhet të zëvendësohen në një afat të caktuar në banjën tuaj.
1. Furçat e dhëmbëve – Furça e dhëmbëve është thelbësore për të ruajtur higjienën tuaj orale dhe, për të qenë efektive, duhet të zëvendësohet çdo tre-katër muaj. Për të kuptuar se kur vjen koha për ta ndryshuar, mjafton të shikoni furçat: nëse humbasin formën natyrale dhe fuqinë e tyre, ka ardhur koha për t’i hedhur ato.

2. Peshqirët – Peshqirët duhet të ndryshohen çdo dy-tre ditë, pasi ato janë vendi ideal për përhapjen e mikrobeve dhe baktereve. Për të mos vënë në rrezik shëndetin tuaj gjithmonë duhet t’i mbani peshqirët e pastër.

3. Sfungjerët – Edhe në sfungjerët e banjës, bakteret arrijnë të shumëfishohen pasi ato janë gjithmonë të lagësht. Është e nevojshme që ato të ndryshohen çdo 3 javë kur bëhet fjalë për ato natyralë, ndërsa ato sintetik mund të përdoren edhe 10 ditë më shumë.

4. Kabina e dushit – Mendimi se kabina e dushit lahet, ndërkohë që bëjmë dush është i gabuar. Çdo herë që laheni, ajo mbushet me baktere dhe myk. Prandaj është e këshillueshme që ta lani atë një herë në javë dhe ta ndryshoni një herë në vit.

5. Rrugica e banjës – Natyrisht, edhe rrugica e banjës është vendi ideal për përhapjen bakteriale sepse edhe pas përdorimit mbetet e lagur për orë të tëra. Por sa herë duhet ndryshuar? Një herë në javë.

Shkruar Nga
More from Revista User

Një asteroid do kalojë mes tokës dhe hënës, për herë të dytë në 3 javë

Më pak se 3 javë më parë një asteroid më masë së...
Read More