Kjo është gjëja kryesore të cilët njerëzit me inteligjencë emocionale e shmangin

emotional-intelligence

Personat me nivele të larta të inteligjencës emocionale janë të aftë t’i perceptojnë, kontrollojnë dhe vlerësojnë emocionet e tyre, bashkë me emocionet e të tjerëve.

Inteligjenca emocionale mund të luajë rol të rëndësishëm në suksesin e një personi dhe në shoqëri.

Ende mbetet debat i hapur në qoftë se inteligjenca e tillë është talent apo mund të mësohet, megjithatë një gjë është e sigurt: personat me inteligjencë të lartë emocionale janë të aftë të preken nga emocionet dhe t’i kontrollojnë ato gjatë tërë kohës.

Sidoqoftë, në mesin e shumë gjërave të cilat njerëzit e tillë i shmangin, është edhe viktimizimi.

Pra, njerëzit inteligjentë nuk e luajnë viktimën dhe nuk i fajësojnë tjerët në qoftë se kanë një ditë të vështirë. Në vend të kësaj, ata i ri-direktojnë emocionet negative në një mendim më produktiv, dhe marrin përgjegjësi të plotë për mënyrën se si ndjehen.

Shkruar Nga
More from Revista User

Arabia Saudite ka informacion të konfirmuar rreth planit për vrasjen e Haririt

Ministri saudit i Çështjeve të Gjirit, Thamer al-Sabhan, ka përmendur një detaj...
Read More