Dhjetëra gazra të rrezikshme lëshohen nga bateritë e telefonave…

wireless-charging-battery-ubeam

Shkencëtarët kanë lajmëruar se dhjetëra gazra të rrezikshme janë duke u lëshuar nga bateri që gjenden në miliarda pajisje të konsumit, si telefon të zgjuar dhe tableta.

Ekipi ka identifikuar më shumë se 100 gazra toksike lëshuar nga litiumi-jon i baterive, duke përfshirë monoksidin e karbonit, i cili mund të shkaktojë irritime të forta të lëkurës, syve dhe hundës dhe të dëmtojnë mjedisin më gjerë.

“Në ditët e sotme, baterit litium-jon janë duke u promovuar në mënyrë aktive nga shumë qeveri në të gjithë botën. Bateria litium-jon është përdorur nga miliona familje, kështu që është e domosdoshme që publiku në përgjithësi të kuptojnë rreziqet që qëndrojnë prapa këtij burimi të energjisë “, tha Jie Sun, autori kryesor dhe profesor në Institutin e Mbrojtjes NBC.

Pothuajse 20.000 bateri litiumi-jon u ndezën në pikën e djegies në studim, duke shkaktuar shumicën e pajisjeve të shpërthejnë dhe të gjitha të lëshojnë një sërë gazrash toksike.

Hulumtuesit planifikojnë për të për të përmirësuar sigurinë e litium-jonit të baterive në mënyrë që ato mund të përdoren në automjetet elektrike në të ardhmen në mënyrë të sigurt.

Shkruar Nga
More from Revista User

10 arsyet përse burrat nuk i durojnë dot gratë e tyre

Në një farë pike, cilido ndien se ka diçka që nuk shkon...
Read More