Letrart

Letrart

Letrart


Ben Blushi, një autor shekspirian

Kritika italiane analizon romanin “Otello Arapi i Vlorës” botuar në Itali nga Mimesis  nën përkthimin e Elda Katorrit Nga Shaul Bassi “Otello ishte njeriu i…

Mish dhe qiell

Aida Baro dhe Edon Qesari sjellin në një libër poezi të zgjedhura nga Pasolini “Mish dhe qiell” quhet përmbledhja poetike që e sjell Pier…

Miti dhe magjia te Huan Rulfo

Shënime për romanin “Murmurimat”, nën përkthimin e Bajram Karapollit Nga Rene Ceballos Romani “Pedro Páramo” (Murmurimat) është i ngarkuar me zhurma, murmurima, zëra dhe…

Letrart


Ben Blushi, një autor shekspirian

Kritika italiane analizon romanin “Otello Arapi i Vlorës” botuar në Itali nga Mimesis  nën përkthimin e Elda Katorrit Nga Shaul Bassi “Otello ishte njeriu i…

Mish dhe qiell

Aida Baro dhe Edon Qesari sjellin në një libër poezi të zgjedhura nga Pasolini “Mish dhe qiell” quhet përmbledhja poetike që e sjell Pier…

Miti dhe magjia te Huan Rulfo

Shënime për romanin “Murmurimat”, nën përkthimin e Bajram Karapollit Nga Rene Ceballos Romani “Pedro Páramo” (Murmurimat) është i ngarkuar me zhurma, murmurima, zëra dhe…