A do ta shkatërrojnë njerëzimin në të vërtetë robotët?

1-2

Astronomi Seth Shostak, që është i angazhuar edhe në Institutin për Kërkim të Inteligjencës Jashtëtokësore në Kaliforni, ka thënë se ai beson që teknologjia është duke përparuar me një ritëm aq të shpejtë saqë brenda një kohe relativisht të shkurtër njerëzit do të jenë në gjendje të dizajnojnë krijesa me inteligjencë artificiale, që më pas do të shndërrohen në fuqi dominuese në faqen e Tokës, jo më larg se në vitin 2100.

Ai, të gjitha këto pretendime kontroverse, i ka bërë publike në artikullin e tij ‘A mund të jetë ky shekulli i fundit i njerëzimit?”, që krijon një qasje krejtësisht më ndryshe në pothuajse gjithçka. Ai ka thënë që terrorizmi apo ndryshimet klimatike, ndonëse janë rreziqe potenciale, janë dukshëm më të vogla në krahasim me rrezikun që paraqitet nga inteligjenca artificiale.

Shkruar Nga
More from Revista User

Zjarret e mëdha në Kaliforni, 40 të vdekur e qindra të zhdukur

40 njerëz kanë ndërruar jetë dhe qindra të tjerë janë të zhdukur...
Read More